CSR & Miljö på Såstaholm

CSR & miljö

Corporate Social Responsibility

Engagemang CSR

Vi på Såstaholm värnar om vår miljö samt våra medmänniskor. Vi tror starkt på att man som företag har möjlighet att bidra till ett bättre samhälle. Ett av våra kärnvärden är engagemang; för medarbetare, ägare, kunder, miljö och det samhälle som vi som företag verkar i.


Naturskön miljö på Såstaholm
Naturskön miljö på Såstaholm

Gör en god gärning du med
och värna om miljön!


Vi på Såstaholm arbetar med Green Housekeeping. Kort beskrivet så innebär det att om du avstår från städning av ditt rum under din vistelse här hos oss, så donerar vi 30 kronor per natt; 15 kronor till Hand in Hand och 15 kronor till Alzheimerfonden.

Hur gör du för att bidra?
Du hänger bara upp skylten ”Please do not clean my room” på dörren till ditt rum.
Så enkelt är det att göra en insats!

Hand in Hand

Såstaholm och övriga hotell i Winn Hotel Group AB samarbetar med Hand in Hand. Första byprojektet var i Indien och sedan 2016 stöttar Winn Hotel Group även en by i Kenya.


Såstaholm Hotell & Konferens ägs och drivs av Winn Hotel Group AB. Winn Hotel Groups samarbete med Hand in Hand – där affärsmannen Percy Barnevik är stark kraft – har fördjupats genom att Winn Hotel Group valt att bli bysponsor till ytterligare en by. Första byprojektet var i Indien och sedan 2016 stöttar Winn Hotel Group även en by i Kenya.
– Det här möjliggör för oss att öka vårt engagemang för Hand in Hand både internt och externt, säger Anders Junger, koncernchef på Winn Hotel Group.

Läs mer på handinhand.nu

Vårt engagemang i Alzheimers fonden

Såstaholm har ett långsiktigt samarbete med Alzheimerfonden där vi under flera år varit medarrangör i golftävlingen Hjärnslaget, en tävling som bidrar till viktig forskning kring Alzheimers sjukdom.


Läs mer på alzheimerfonden.se