Aktiviteter

Vi har många trevliga konferensaktiviteter

Konferensförfrågan

Det är lätt att ha trevligt på Såstaholm

En konferens kan vara så mycket mer än bara ett möte – det kan bli en hel upplevelse. Och ofta är det ju i det oväntade som de bästa idéerna kommer. Så passa på att låta oss hjälpa er att ge ert möte de bästa förutsättningarna!


Femkamp, chokladmakeri, klurig mordgåta eller reklamfilmsinspelning – vilken utmaning passar just er? Vi skräddarsyr ert möte utifrån era behov och önskemål. Efter avslutad aktivitet kan ni avnjuta en lyxig tre-rättersmiddag i någon av våra vackra matsalar, eller välja något enklare från barmenyn. Under sommartid smakar måltiden extra gott på den härliga terrassen med utsikt över Vallentunasjön. Ni kan sedan avsluta kvällen i baren tillsammans, sippandes på en cocktail, ett glas bubbel eller kanske en iskall öl.

Här är ett axplock av våra olika aktiviteter, men vi har många fler att erbjuda. Vi ser fram emot att få skapa den bästa konferensen tillsammans med er – för just er!

 

Femkamp

”Traditionell” femkamp med individuella grenar.

Femkampen kan genomföras både i lag och/eller individuellt. Grenarna kan vara: pilbågeskytte, tomahawk, blåsrör, kolsyrepistol, slangbella, bungyrun, spjut, varpa, hästsko & dubbeleggad kastyxa.

Aktiviteten är lämplig för alla åldrar, året runt, dygnet runt och gör sig bäst utomhus men går att genomföra inomhus.

Tid: Ca 1,5-2 timmar
Pris: Startavgift 8500:- + 195:-/per person

Denna aktivitet utför vi i samarbete med S.M.A.C

 

IPad rally

En spännande och rolig teambuilding-aktivitet med den senaste tekniken.

Ni delas upp i grupper om 5-8 deltagare. Efter en kort genomgång av spelet, beger man sig ut i omgivningen och guidas hela tiden av sin IPad. På varje plats man besöker ställs man inför utmaningar i olika kategorier. Karta, kamera och chatfunktioner används för att klara uppgifterna. Uppgifterna, som går att anpassa efter ert behov, varierar och kan exempelvis vara att göra en liten film, ta bilder, hitta dolda hemligheter, klara utmaningar och lösa logiska problem. För varje klarad utmaning får laget poäng. En klocka på surfplattan räknar ner och innan tiden har gått ut måste laget vara på slutpositionen. När tiden är slut ska lagen genast bege sig till slutdestinationen. Där koras det vinnande laget i en rafflande final.

Tid: 1,5 timme
Antal: Minst 10 deltagare
Pris: 430:-/person, minimidebitering: 9900:-
I priset ingår: Aktivitetsledare, IPads till varje lag och medaljer till vinnande lag
Denna aktivitet utför vi i samarbete med JB Swedish Event

 

Chokladprovning

Har du tänkt på hur oerhört mycket choklad kan variera i smak och att varje chokladbit i sig rymmer ett helt spektrum av smaker och dofter?

Lär dig om chokladens fascinerande historia. Hur viktiga de olika momenten i tillverkningen är och hur mycket omsorg som krävs för att få fram en riktigt bra choklad. Vi provar 6 sorters mörk kvalitetschoklad, 2 praliner och 1 färsk tryffel.

Året runt, bäst inomhus men går även bra utomhus Pris: 6200:- upp till 10 personer. Vid fler deltagare tillkommer 115:-/person

Tid: Ca 1-1,5 timme
Plats: Året runt, bäst inomhus men går även bra utomhus
Antal: 2-100 personer
Pris: 6200 kr upp till 10 personer. Vid fler deltagare tillkommer 115 kr/person

Går utmärkt att kombinera med tex vinprovning.

Denna aktivitet utför vi i samarbete med Vin & Finess

 

Fem sinnen

Lukta, smaka, känn, titta och lyssna för att lösa de olika utmaningarna ni ställs inför.
Under den här aktiviteten får deltagarna ta ett steg tillbaka från dagens uppkopplade samhälle och lösa ett antal olika utmaningar genom att bara använda sig av sina 5 sinnen: doft, smak, känsel, syn och hörsel…

Tid: Ca 1-2 timmar
Plats: Inomhus eller utomhus
Antal: Enligt överenskommelse
Pris: Startavgift  4500:- + 200:-/person

Denna aktivitet utför vi i samarbete med  S.M.A.C

 

Mordgåta

Ikläd er själva rollen som mafioso, greve, tomte, schlagerstjärna eller butler.

Vad passar bättre på en herrgård än en spännande mordgåta att lösa under kvällen? Här är det ni själva som spelar med i rollerna och det finns flera olika teman att välja mellan. En vecka innan ni kommer får ni ett manus med rollbeskrivningar.  Vid middagen får ni sedan gissa vem mördaren var och rösta på bästa rollprestation med mera.

Mord på slottet: 15-60 personer
Maffiamordet: 13-30 personer
Mordnatt: 15-60 personer (perfekt till julbordet/julfesten)
Pris: 6.500:- för spelledare + 250:-/person

Denna aktivitet utför vi i samarbete med Svenska Mordgåtor & S.M.A.C

 

Jeep på terrängbana

Att köra en riktig Jeep offroad är en unik upplevelse utöver det vanliga. Upplev styrkan, kapaciteten och komforten.

Välj mellan två olika fordonstyper att prova i terrängen, den numera klassiska Terrängbil 11 från det svenska försvaret eller den, om möjligt, ännu mer klassiska Jeep Wrangler.

Ni får själva, tillsammans med en instruktör, köra en av våra terrängslingor. Slingan innehåller både utförs- & uppförslut, sidolut, lerpassager, stockar, stenar och stockbroar.

Tid: Från 1 timme
Plats: Utomhus
Antal: 2 och uppåt
Pris: startavgift 8500:- + 650 :-/per person
Tänk på: sköna skor och oömma kläder rekommenderas

Denna aktivitet utför vi i samarbete med S.M.A.C

 

Reklamfilm

Skapa er egen reklamfilm med hjälp av en digital videokamera, fantasi, kreativitet, samarbete och givetvis även ett rekvisitaförråd.

Temat för filmen kan vara allt möjligt från “framtid” till “budget”. Oavsett tema så gäller det för lagen att hitta en personlig tolkning och lyckas med konststycket att få det hela på film.

Efter avslutad filminspelning krävs ca 2 timmar för instruktörerna att redigera och sammanställa era filmer, därefter väntar den spännande filmvisningen där bästa film skall koras.

Tid: Ca 1,5 timme + tid för redigering som görs av instruktören
Plats: Inomhus & utomhus
Pris: Startavgift 4500:- + 350 kr per person.

Denna aktivitet utför vi i samarbete med S.M.A.C

 

The Hunt

The Hunt är precis så fysiskt tuff, utmanande eller så enkel som ni vill.

Under tidspress och ständigt med ett eller flera lag “i hälarna” gäller det att lösa de praktiska utmaningarna för att hela tiden ta sig längre in i spelet och närmare den slutgiltiga segern.

De praktiska utmaningarna kan variera mellan kluriga knåp t.ex spikbalansering, eller fysiska utmaningar, t.ex. bungyrun, precision eller skytte, m.m. Allt efter era önskemål.

The Hunt kan läggas upp som en tävling eller som en samarbetsaktivitet där det gemensamma slutmålet är det avgörande.

Tid: Från 1 timme
Plats: Inomhus & utomhus
Pris: Startavgift 6500:- + 300:-/per person

Denna aktivitet utför vi i samarbete med S.M.A.C

 

QR-jakten

Indelade i lag gäller det att hitta QR-koder och utföra utmaningar. En kul och spännande aktivitet som stärker teamanda och samarbetsförmåga.

Vi har placerat ut ett stort antal QR-koder i och utanför anläggningen och det gäller för lagen att hitta så många som möjligt. När laget hittar QR-koden scannar man den med sin iPad och då dyker utmaningar upp. För varje klarad utmaning får laget en ledtråd i form av en bokstav. Dessa kommer användas i slutövningen där det vinnande laget koras där vinnarna får medalj.

Tid: 1,5 timmar
Plats: Inomhus och/eller utomhus.
Antal: Minst 10 deltagare
Pris: 430:-/person (minsta antal 10 personer) Minimidebitering: 9900:-

Denna aktivitet utför vi i samarbete med JB Swedish Event

 

Interaktivt quiz

Detta quiz kan anpassas helt efter era önskemål; motionsrunda, tufft träningspass, skön promenad, upptäcka miljön runt Såstaholm mm.

Med hjälp av en app i era telefoner ser ni en karta över quizområdet, ni tar er till de olika punkterna på kartan (en punkt i taget) för att svara på frågan eller utföra en praktisk uppgift. För att frågan eller uppgiften skall visas i er telefon måste ni befinna er i direkt närhet till punkten på kartan, när frågan är besvarad eller uppgiften utförd försvinner den punkten och ni tar er vidare till nästa…

Quizen genomförs med fördel med gruppen indelad i lag eller mindre grupper, ju större kunskapsbredd inom laget desto bättre.
När samtliga lag kommit i mål redovisas vinnarlaget.

Tid: 30 minuter-1,5 timmar (anpassas efter era önskemål)
Plats: Utomhus
Antal: Obegränsat
Pris: Startavgift 6.500:- + 50:-/ person (inklusive instruktör från SMAC på plats)
Pris: 2.500:- (ni genomför quizet på egen hand utan instruktör från SMAC på plats)
Denna aktivitet utför vi i samarbete med S.M.A.C

Ange i samband med din konferensförfrågan att ni är intresserade av konferensaktiviteter. Fråga gärna någon av våra duktiga säljare i samband med bokning så hittar vi tillsammans en aktivitet som passar just din grupp.

Varmt välkommen med din förfrågan.
Du kan givetvis även ringa oss på: +46 8 510 194 10 eller maila: bokning@sastaholm.se

Boka Såstaholm