HÅLLBARHET

Engagemang

Vi på Såstaholm värnar om vår miljö och våra medmänniskor. Vi tror starkt på att man som företag har möjlighet att bidra till ett bättre samhälle. Ett av våra kärnvärden är engagemang; för medarbetare, ägare, kunder, miljö och det samhälle som vi som företag verkar i.

SVANENMÄRKT 2023

För att minska vårt klimatavtryck följer vi de hårda krav som miljömärkningen Svanen satt upp för hotell, konferens och restaurang. Såstaholm har varit Svanenmärkt varje år sedan 2008. Det är viktigt för oss att kontinuerligt förbättra hållbarhetsarbetet inom många områden och vi ska verka inom alla områden. För att göra det vill vi fortsätta arbeta med både små och stora insatser, tänka långsiktigt samt agera direkt. Läs mer på svanen.se.

Hand in Hand

Såstaholm och övriga hotell i Winn Hotel Group AB samarbetar med Hand in Hand. Första byprojektet var i Indien och sedan 2016 stöttar Winn Hotel Group även en by i Kenya. Såstaholm Hotell & Konferens ägs och drivs av Winn Hotel Group AB. Winn Hotel Groups samarbete med Hand in Hand – där affärsmannen Percy Barnevik är stark kraft – har fördjupats genom att Winn Hotel Group valt att bli bysponsor till ytterligare en by. Första byprojektet var i Indien och sedan 2016 stöttar Winn Hotel Group även en by i Kenya.

– Det här möjliggör för oss att öka vårt engagemang för Hand in Hand både internt och externt, säger Anders Junger, koncernchef på Winn Hotel Group. Läs mer på handinhand.nu

Gör en god gärning du med och värna om miljön

Vi på Såstaholm arbetar med Green Housekeeping. Kort beskrivet innebär det att du får möjligheten att avstå från städning av ditt rum under din vistelse. För varje natt du avstår städning donerar vi dessutom 15 kronor per natt till Hand in Hand.

Hur gör du för att bidra?
Du hänger bara upp skylten ”Please do not clean my room” på dörren till ditt rum. Så enkelt är det att göra en insats.