HÅLLBARHET

Vi på Såstaholm värnar om vår miljö och medmänniskor. Vi som företag har stor möjlighet att bidra till ett bättre samhälle. Ett av våra kärnvärden är engagemang; för medarbetare, ägare, kunder, miljö och det samhälle som vi som företag verkar i.
Svanenmärkt på Såstaholm

SVANENMÄRKT

För att minska vårt klimatavtryck följer vi de hårda krav som miljömärkningen Svanen satt upp för hotell, konferens och restaurang. Såstaholm har varit Svanenmärkt varje år sedan 2008. Det är viktigt för oss att kontinuerligt förbättra hållbarhetsarbetet inom många områden och vi ska verka inom alla områden. För att göra det vill vi fortsätta arbeta med både små och stora insatser, tänka långsiktigt samt agera direkt. Läs mer på svanen.se.
Såstaholm Hotel Konferens Svanenmärkt

Hand in Hand

Såstaholm och övriga hotell i Winn Hotel Group AB samarbetar med Hand in Hand. Första byprojektet var i Indien och sedan 2016 stöttar Winn Hotel Group även en by i Kenya. Såstaholm Hotell & Konferens ägs och drivs av Winn Hotel Group AB. Winn Hotel Groups samarbete med Hand in Hand – där affärsmannen Percy Barnevik är stark kraft – har fördjupats genom att Winn Hotel Group valt att bli bysponsor till ytterligare en by. Första byprojektet var i Indien och sedan 2016 stöttar Winn Hotel Group även en by i Kenya.

– Det här möjliggör för oss att öka vårt engagemang för Hand in Hand både internt och externt, säger Anders Junger, koncernchef på Winn Hotel Group. Läs mer på www.handinhand.se

GREEN HOUSEKEEPING

Enligt vår policy Green Housekeeping städar vi inte varje dag i de rum där gäster stannar flera nätter. Istället skänker vi 10 kr per rum och natt till Hand in Hand. Det är ett enkelt sätt att spara på naturens resurser och genom Hand in Hand bidrar vi dessutom till fattigdomsbekämpning. Du bidrar genom att stödja vårt initiativ.