Dukat bord
Välkommen till

Vår restaurang

På Såstaholm lever vi fullt ut i årstiderna. Sparrisen är perfekt i maj, potatis smakar bäst i juni och äpplen är som sötast i augusti. Därför låter vi säsongens råvaror styra vad som förädlas i herrgårdsköket och det som serveras vid ditt bord.

Sjung om primörernas lyckliga dar

Vi låter säsongens bästa råvaror regissera matupplevelsen som serveras till ditt bord. Just nu slår knopparna ut och det är dags för årets första skörd! Nu är tiden då vi hittar de finaste och mest krispiga primörer som vi serverar tillsammans med fisk och kött från det svenska lantbruket till sommarens meny.
Såstaholm - Sparris Mat
herrgårdsmiddag

unika teman VARJE MÅNAD

Att leva fullt ut i årstiderna är något vi älskar här på Såstaholm. Potatis smakar bäst i juni, äpplen är som sötast i augusti och sparrisen är perfekt i maj. Runt bordet sker magin och där erbjuder vi dig en fyrarätters meny – i flera akter – med säsongens råvaror i fokus. Spana in våra olika teman nedan.
Hotellfrukost när den är som bäst

FRUKOST

Läs mer
Tallrik med lax

MIDDAG

Läs mer
Såstaholm Julegris

JULMeny

Läs mer
Det berömda herrgårdsfikat konferens

HERRGÅRDSFIKA

Läs mer
Såstaholms Godhetsstrategi

GODHETSSTRATEGI

Vår godhetsstrategi är enkel att förstå: vi lagar mat så god att du skrapar tallriken ren. Minimalt med svinn, maximal njutning, perfekt!
Drinkar i baren

FÖRDRINK I BAREN

Slå dig ner vid baren och avnjut något gott att dricka innan middagen. Vi tipsar gärna om vin, öl eller säsongens drinkar. Kanske vill du börja med husets champagne?
Vinkällare på Såstaholm

VINER FRÅN VÅR vinkällare

I vinkällaren finns över 220 olika viner och cirka 600 flaskor. Många från Frankrike och Italien, några från egen import. För att lyfta din matupplevelse rekommenderar vi gärna dryck som förhöjer rätt smaker.
Dukat för middag på Såstaholm

MIDDAG MED SJÖUTSIKT

Här på Såstaholm har vi fyra olika matsalar vilket gör att flera grupper kan äta samtidigt, men kan även få sitta lite avskilt om så önskas. Sjöutsikt eller generös takhöjd, vad föredrar du till trerätters middagen?