Stjärnrum Joel Kinnaman

Joel Kinnaman

Ett rum med egen biosalong

Joel har valt murrigt rött som bas i sin inredning, med favoritplattorna från LP-tiden i fokus och en alldeles egen biosalong – vilket känns självklart för en filmstjärna med fokus inställt på Hollywood!


 

Joel Kinnaman

Skådespelaren Joel Kinnaman fick Såstaholms pris till Höstsols minne 2009, strax innan hans stora genombrott i Hollywood. Han fick priset för sin rolltolkning av Raskolnikov i Brott och straff på Backateatern i Göteborg.

Joel valde att inreda sitt hotellrum så som han själv skulle vilja bo, med plats för sina intressen och gärna med sköna inslag som för tankarna till Indien. Skådespelaren har en stor passion för film och musik, samt en förkärlek för att spela TV-spel. Det personligt inredda rummet har egen biosalong med filmer där hotellets gäster kan se på film.

Joel Kinnaman är född och uppvuxen i Stockholm, utbildade sig sedan på Teaterhögskolan i Malmö. Hans skådespelarkarriär tog fart med filmerna om Johan Falk, Arn och det stora genombrott kom sedan med filmen Snabba Cash. Numera har han en framgångsrik karriär i Hollywood där han gjort sig ett namn.

I Joels rum här på Såstaholm har vi gett biosalongen en fondvägg föreställandes Nalen i Stockholm, för att knyta an till staden där skådespelaren har sina rötter. Kanske kan badrummets härliga badkar få symbolisera det amerikanska livet, en Hollywoodstjärna förtjänar trots allt lite extra bekvämligheter.