Välkommen till

Vår restaurang

På Såstaholm lever vi fullt ut i årstiderna. Sparrisen är perfekt i maj, potatis smakar bäst i juni och äpplen är som sötast i augusti. Därför låter vi säsongens råvaror styra vad som förädlas i herrgårdsköket och det som serveras vid ditt bord.

EN NY SÄSONG RUNT HÖRNET

Vi låter säsongens bästa råvaror regissera matupplevelsen som serveras till ditt bord. Just nu dansar havets favoriter och syrade gobitar på tallriken. Snart kommer det späda gröna och årets första skörd av potatis, rädisor och betor få ta plats.
herrgårdsmiddag

unika teman VARJE MÅNAD

Att leva fullt ut i årstiderna är något vi älskar här på Såstaholm. Potatis smakar bäst i juni, äpplen är som sötast i augusti och sparrisen är perfekt i maj. Runt bordet sker magin och där erbjuder vi dig en fyrarätters meny – i flera akter – med säsongens råvaror i fokus. Spana in våra olika teman nedan.

VAD VILL DU ÄTA?

Vi delar gärna med oss av vår passion för mat och dryck. Från det rykande morgonkaffet till middagens söta avslut.

MIDDAG

Läs mer

FRUKOST

Läs mer

GODHETSSTRATEGI

Vår godhetsstrategi är enkel att förstå: vi lagar mat så god att du skrapar tallriken ren. Minimalt med svinn, maximal njutning, perfekt!

FÖRDRINK I BAREN

Slå dig ner vid baren och avnjut något gott att dricka innan middagen. Vi tipsar gärna om vin, öl eller säsongens drinkar. Kanske vill du börja med husets champagne?

VINER FRÅN VÅR vinkällare

I vinkällaren finns över 220 olika viner och cirka 600 flaskor. Många från Frankrike och Italien, några från egen import. För att lyfta din matupplevelse rekommenderar vi gärna dryck som förhöjer rätt smaker.

MIDDAG MED SJÖUTSIKT

Här på Såstaholm har vi fyra olika matsalar vilket gör att flera grupper kan äta samtidigt, men kan även få sitta lite avskilt om så önskas. Sjöutsikt eller generös takhöjd, vad föredrar du till trerätters middagen?