-min.webp)
herrgårdsmiddag
Oavsett om det blir en fördrink med tilltugg under lindarna, en stående mingelmiddag med sjöutsikt eller en sittande trerättersmiddag för 100 personer sätter vi meny efter säsong. Naturligtvis strävar vi i högsta grad efter att stödja svenskt lantbruk, men vem kan motstå lite Pata Negra före middagen?
AUGUSTI
Under sommarens sista skälvande månad riktar vi blickarna mot naturen och njuter i fulla drag av de skatter vi hittar i skog och sjö. Tallriken blir en fest av färger med kräftor, svamp och blommor i fokus när vi skapar en meny full av överraskningar.
Förrätt
Öjebyröra med kräftstjärtar, Västerbottensost och brännvin i en krämig röra på rågbröd, toppad med löjrom och krondill
Varmrätt
Krokett och färserad tupp med jalapeño, palsternackskräm, rostad kycklingsky och kantareller
Efterrätt
Hemgjord björnbärssorbet med macarons, rostad vit choklad och ett lätt getostskum
Med reservation för ändringar, dock alltid lika gott!
September
Skördefest från hage till det vilda. Nu är det den bästa tiden på året i Sverige, när man pratar mat. Äntligen är allting moget och det finns ändlösa möjligheter av njutning av allt naturen har att erbjuda. Vi samlar det bästa på tallriken från våren, sommaren och höstens hårda jobb.
Med gulnande löv och västanvind välkomnar vi höstens varma mustiga smaker, lamm från hagen, ren från fjället och hjort från skogen är bara några favoriter från skog och mark.
DECEMBER
I år dukar vi på Såstaholm upp julbordet igen och dukar upp traditionella smaker som sill, lax, kallskuret, småvarmt, ostar och ett dignande dessertbord som ni inte vill missa!
Så kom och fira en klassisk jul med oss i en mysig och stämningsfull herrgårdsmiljö.
Period: 27 november - 20 december
Sittningar: 18:00, 18:30, 19:30, 20:00
Januari-APRIL
Inget växer, allt är i vila. Vi öppnar dörrarna till jordkällaren för att avnjuta förra årets inläggningar och syrade godbitar. Samtidigt är det bästa tiden att äta ur havets skafferi. Vi minns och ger respekt till förra årets skörd samtidigt som vi värmer oss framför brasan och njuter av havets läckerheter.
APRIL-JUNI
Det börjar dofta sommar och nu är tiden inne för de finaste och mest krispiga primörer till sommarens meny.
Vi lägger fokus på det späda gröna i kombination av nyskördad potatis, rädisor och betor som vi serverar tillsammans med fisk och kött från det svenska lantbruket.