herrgårdsmiddag
Att leva fullt ut i årstiderna är något vi älskar på Såstaholm. Potatis smakar bäst i juni, äpplen är som sötast i augusti och sparrisen är perfekt i maj. Runt bordet sker magin och där erbjuder vi dig en matupplevelse regisserad av säsongens råvaror.
Januari-mars
Inget växer, allt är i vila. Vi öppnar dörrarna till jordkällaren för att avnjuta förra årets inläggningar och syrade godbitar. Samtidigt är det bästa tiden att äta ur havets skafferi. Vi minns och ger respekt till förra årets skörd samtidigt som vi värmer oss framför brasan och njuter av havets läckerheter.
APRIL-JUNI
”Sjung om primörernas lyckliga dar”. Knopparna brister nu. Det är dags att skörda årets första primörer. Tillsammans med våra leverantörer hittar vi den finaste och krispigaste primörerna. Fokus på det späda gröna, knopparna i kombination med den första skörden av potatis, rädisor och betor. Vi serverar lokal fisk och kött.
SEPTEMBER-NOVEMBER
Skördefest från hage till det vilda. Nu är det den bästa tiden på året i Sverige, när man pratar mat. Äntligen är allting moget och det finns ändlösa möjligheter av njutning av allt naturen har att erbjuda. Vi samlar det bästa på tallriken från våren, sommaren och höstens hårda jobb.
Med gulnande löv och västanvind välkomnar vi höstens varma mustiga smaker, lamm från hagen, ren från fjället och hjort från skogen är bara några favoriter från skog och mark.
DECEMBER
Dofter, smaker och känslor är det som definierar julen hos på Såstaholm. Genom att använda klassiska tekniker i kombination med moderna tankar om hur julmat kan vara, har vi skapat en fantastisk meny för dig att avnjuta. Det syltade, det inlagda och det klassiska står i fokus men bli inte förvånad om det dyker upp nåt du absolut inte smakat tidigare.
Restaurangen öppnar 17.00