Nyrenoverade hotellrum på Såstaholm hotell & konferens!

Såstaholm Hotell & konferens har genomfört en renovering av samtliga hotellrum i herrgårdens huvudbyggnad. Den sobra inredningen, framtagen av DOOS architects, har influerats av herrgårdens historia och starka band till svensk film och teater.

– Med en ökad efterfrågan från konferens- och weekendgäster är det viktigt att vi har fokus på detaljer och säkerställer att vi levererar en lyxig och omfamnande känsla. I de elva nya herrgårdsrummen finns allt från dubbel- och enkelrum till sviter för att tillmötesgå våra gästers behov och önskemål. Vi vet att en god nattsömn är en viktig del av upplevelsen och något vi har tagit fasta på då vi har skön dunbäddning i alla hotellrum på Såstaholm. Herrgårdsrummen har också vacker utsikt, antingen över Vallentunasjön eller ängarna där tjurar betar under våren. Här kan gästerna gärna sova med öppet fönster och lyssna på naturens brus vilket är som smör för själen, säger Cecilia Wingård, VD Såstaholm Hotell & Konferens.

För hundra år sedan var Såstaholm pensionat för berömda skådespelare, pensionat Höstsol. På ålderns höst bjöds de avkoppling i de vackra omgivningarna vid Vallentunasjön.

– Vår miljö och omgivning var något som dåtidens stjärnor ofta pratade varmt om, vilket även dagens gäster blir hänförda av.  Höstsols historia sträcker sig mer än 100 år tillbaka i tiden då Såstaholm fylldes av stjärnor kopplat till scenkonsten. Vi flirtar gärna med historien där det ges möjlighet, både i vår service mot gäst, med vårt personalkoncept och inte minst vår inredning. Och du som gäst har en självklar huvudroll, säger Wingård.

– Hotellet har blivit renoverat i olika omgångar under de senaste åren där vi har varit delaktiga. Vi har försökt sy ihop de nya och skapa en form- och färgmässig harmoni och kontinuitet. I de nyrenoverade herrgårdsrummen är det tänkt att förstärka den personliga och intima känslan som möter gästen vid ankomsten redan i lobbyn. Rummen har utvalda detaljer såsom sänggavel i läder, läderhandtag på skrivbordsstolen, detaljer i mässing, telefonbord i marmor för att uppnå lite teatralisk och lyxig känsla, säger Bronwynn Welsh, VD på Doos Architects.

För ytterligare information, kontakta gärna, Cecilia Wingård, VD Såstaholm Hotell & Konferens, Mobil: 070-321 50 98, e-post: cecilia.wingard@sastaholm.se

Bronwynn Welsh, VD Doos Architects, Mobil: 070-297 34 81, e-post: welsh@doos.se

Första gästen har checkat ut

Såstaholm Hotell & Konferens i Täby Kyrkby har under 10 år delat ut ett scenkonstpris till en ung och lovande scenkonstnär. Bakgrunden är att herrgården en gång i tiden var ålderdomshem för scenkonstnärer där de vistades på ålderns höst; Höstsol. Pensionatet drevs av Teaterförbundet. Priset är ett fint sätt att sluta cirkeln och låta historien bära framtiden. www.sastaholm.se

Winn Hotel Group AB är en hotellkoncern med huvudkontor i Gävle och är ett av få bolag i Sverige som specialiserat sig på hotell- och restaurangmanagement under olika varumärken. Det innebär att våra 13 hotell har olika utseenden, namn och företagsidentiteter. En del är designade cityhotell, medan andra är moderna möteshotell i unika miljöer. En del äger vi själva, andra driver vi i samarbete med hotellkedjor som Choice, Park Inn och Radisson Blu. För mer information se www.winn.se

Fler inlägg