Detta pressmeddelande publicerades ursprungligen på Mynewsdesk den 5 november 2025.
I jul låter Såstaholm matglädje och medmänsklighet gå hand i hand. För varje renskrapad tallrik som dukas av vid julbordet donerar hotellet 1 krona till Svenska Röda Korset – ett initiativ som förenar hållbarhet, omtanke och julens verkliga anda.
– Vi vill påminna om att små initiativ kan göra stor skillnad. En renskrapad tallrik betyder inte bara att maten är god, det betyder även att någon annan får hjälp när det behövs som mest, säger Sandra Wigren, hotelldirektör på Såstaholm.
Jul på Såstaholm – mer än bara smaker
Julbordet på Såstaholm bjuder på klassiska dofter och smaker, men också omtanke för både gäst och omvärld. Samarbetet med Svenska Röda Korset är en del av hotellets långsiktiga hållbarhetsarbete – där minskat matsvinn och socialt ansvar vävs samman med upplevelser på hög nivå.
Genom initiativet bidrar gästerna direkt till Röda Korsets arbete med att ge mat, skydd och stöd till människor i utsatthet, både i Sverige och världen.
En jul med mening
– För oss handlar hållbarhet om social omtanke och miljö. Det här är en del av Såstaholms Godhetsstrategi – där vi tillsammans med våra gäster tar ansvar för både maten och samhället omkring oss. Att en tom tallrik kan minimera matsvinn och samtidigt bidra till Svenska Röda Korsets arbete känns helt rätt i jul, fortsätter Sandra.
Såstaholm välkomnar både företag och privatpersoner till ett julfirande där tradition och ansvar går hand i hand. För företag innebär det en möjlighet att välja en konferens- eller julbordsupplevelse som både stärker sammanhållningen och gör gott för andra. För privatgästen blir det en julmiddag med en extra dos kärlek.
Svenska Röda Korset arbetar varje dag för att rädda liv och ge stöd till människor i kris, både i Sverige och runt om i världen. Genom humanitärt arbete, katastrofinsatser och socialt stöd hjälper organisationen de mest utsatta – oavsett var de befinner sig.
Såstaholm Hotell & Konferens är en del av Winn Hotel Group som äger, driver och utvecklar hotell. Var och ett med sin egen nisch, men alla drivna med samma målsättning – att skapa bästa möjliga hotellvistelse.

-min.webp)
-min.webp)

-min.webp)
.webp)



.webp)
-min.jpg)

-min.jpg)






-min.jpg)

-min.jpg)




